Koodausta ja kankun kipua

Minä siis taas olen tuota koodausta opiskelemassa. Taisin mainita viime postauksessa. Jotenkin aikoinaan jäi homma kesken niin nyt sitä olen lämmitellyt.

Näin yövuorojen jälkeen on pää vähän sumea. Mutta oli onneksi hiljaisiakin öitä joten on tullut luettua ja katsottua opetusvideoita. Jotenkin raskaiden työvuorojen jälkeen tuntuu, että sitä taa pitää lähteä jotenkin alusta että mitä sitä olikaan tekemässä ja millä.

”Millä” onkin hyvä kysymys, toistan nyt itseäni mutta kaikki alkoi kun törmäsin Electron js:stä kertovaan videoon. Tajusin kyllä nopeasti, että eihän tuolla pelkästään mitään tee. Kivahan se on hello worldia katella yksinään auenneesta, itse luodusta ohjelma-ikkunasta.

Rupesin sitten Angular 2:seen tutustumaan. Hyvänä innoittajana oli scotch.io:n mainiot oppaat ja 12$ maksoin kuukaudesta. No enää en aio uusia tilausta; opetusvideoita tuli katsottua niin paljon, että lähettivät ameriikasta asti t-paidankin. Ja hyvä niin, ämpärillä en olisi tehnyt mitään. Ei ne vielä ole katkaisseet yhteyttä sivulle, tänään viimeksi kävin katselemassa ja talteen poimimassa hyviä opetusvideon pätkiä. Jo pelkästään ohjeet vs coden  pimppaamiseen olivat reilusti sen 12$ arvoista. Esimerkiksi lisäosalla saan synkattua tekemäni asetukset toisessa/toisissa koneissa olevaan editoriin, joten oiken kätevää se. Ja oiken hyvä tuo paikka  tu scotch.io, selittää rautalangan kanssa ja best practiset mielessä tälläiselle nyypiölle joka väsyneenä menee helposti solmuun.

No Angular on kyllä vähän turhan suuri juttu nyt. Vue.js jätin välistä ja olen nyt Reactia tankannut. Itseasiassa löytyi tälläinenkin: https://codesandbox.io/ jolla voisi siis väsäillä ihan selaimen kautta, mikä on varsinkin työpaikoissa joissa itse koneeseen ei saa mitään asentaa. Tiedä sitten toimiiko muuten. Harmi että ei tullut viimeyönä vastaan (tai tuli joskus aiemmin, mutta ei vielä ahaa-elämystä). No ehtiihän sitä. Jos toimii, niin tuolla voi sitten käyttää aikaa opetuksellisemmin hyväksi kuin vaikka katsomalla Tunteita ja tuoksuja (esimerkki).

Mitä sitten haluan tehdä. Sepä se. Ammoin oli hyvä kun tuli opittua työn kautta koodaamista. Asiakas halusi sellaista ja sitten se opiskeltiin ja tehtiin. No, ei ne siihenkän aikaan ollut kummallisia juttuja, mutta olivatpa uusia. Harmi kun se oli viimeisiä action script -aikoja, putosi vähän työkalu käsistä ennen kuin siinä pääs edes alkuun.

Mutta kyllähän noihin on mennyt nyt aikaa noiden perusasioiden opiskelemiseen kun siis php:stä nyt javascript-pohjaisiin siirtyy. Onneksi js ei tunnu nyt noiden uusien alustojen kanssa niin jumalattoman sekavalta kuin josku ajax-aikaan. Jännä että nyt tuntuu tuo oppimiskykykin olla jotenkin erilailla. Ehkä silloin kaikki uusi oli isompi peljästys? Vaan olipa html sentään oikein muotoiltu. Tosin silloin ei ollut kissaa (kappas, olikin jo joistakin vanhoista kuvista linkit jo hajonneet?).

No siis kotisivuthan ne on ensimmäiseksi tehtävä. Niihin nyt riittäisi kevyemmät jutut, mutta tuota opiskeltavaa on. Liityin twitteriinkin taas, että voin sitten omat twiittini omalla kikkareella sieltä vetää. Vielä puuttuu ne twiitit, mutta ne ehtii. Bootstrap  olisi tarkoituksena olla sivuja kaunistamassa että sitä oppisi ja jonkunlaisesti tämän sivun tekstit pitäisi näkyä myös. Ja mitä muuta kikkaretta sitä nyt keksiikään. Ja sitten taas toisaalta: ei ole mikään pakko. Jos ei mitään synny niin sitten ei ole syntyäkseen.

Ai niin kankun kipu. Joku hermo on ollut vähän jumissa, mutta eiköhän se siitä. Hyvin on jaksanut istua, kun istuu hyvin.