No mitäs minä sitten olen tehnyt

Ehkäpä sitä taas rupeaa kuvaamaan ja varsinkin kehittämään niitä aiemmin kuvattuja kun nyt tässä valokin on taas saapunut taivaankantta kirkastamaan. Jännä miten on mennyt motivaatio noissa kinorullissa. Kolmenkymmennenkuuden rulllan skannaaminen ja työstö ei jaksa innostaa, kun laatu ei siellä välttämättä kuitenkaan kohtaa. Mutta minä olen marmattaja ja yleensä hyvin käy kun työhön sitten rupean.

Jotenkin olen niin rajoittunut, että vaadin itseltäni jostain syystä että pitäisi nuo kinot ensin prosessoida pois. Toisaalta ajatusten kirjoittamisen hyöty tulee nyt esiin ja uusia ajatuksia tulee taloon: eihän minun niitä tarvitse skannata, kunhan kehittelen pois happanemasta. Standillä ne pitää kuitenkin rauhallisesti liotella valmiiksi, kun en muista pistää purkkeihin jos olen valottanut jotenkin poikkeuksellisesti kuin tyyliini tri-x @200.

Tuossa asentelin Linux Mint Cinnamonin pc:lle ja olen nautiskellut. Mielenkiinnolla toki odotan, miten kuvain käsittely toimisi. Onhan minulla tuo hackintosh tuolla, mutta siihen ei pääse nyt marmattamalla käsiksi. Pitäisi varmaan laittaa usb-tikku kiinni ja bootata sieltä. Tietenkin on vähän suhteetonta, että koneessa sijaitsevilla wintoosilla ja osx:illä on isot tilat ja bäkup-lohkot.

Mutta on tässä nyt ollut muutakin, kun olen alkanut harrastamaan (<- paino tuossa) koodaamista ja tyypillisesti itselleni, koodaamisen opiskelua. Vähän niin kuin valokuvauksessa päädytään herkästi keräämään kameroita ja vermeitä.

Koodaamisessa olen luonnollisesti on tö etke eli menen tuolla JS, node, angular2, react + mongo yms -akselilla. Siis näihin tutustumassa. Että opiskeleeko sitä sitten angulaaria vai reactia. Ja nodellakin sais weppisivut pystyyn. No reactin puolelle on tällä hetkellä kallistus. Painotushan muuttuu sitä myöden että kun näkee jonkun videon josta kuvittelee jotan ymmärtävänsä tai ainakin ahaa-elämyksen kokee. Kaikki alkoi elcktronista, tästä jossa tehdään tietokone applikaatioita web-tekniikalla. Sitten päätin opiskella vähän enemmän.

Tämä opiskeluhan tekee mainion hyvää minun ikälopuille ja kolmivuorotyöllä ja muulla romutetuille aivokappaleilleni ja istumistakin tuli harjoiteltua (ja jotain neurovalmennustahan myös noista saa) kovasti kun pelaskelin wottia ja fallouttia.

Maailmani tietenkin vähän helpottaisi jos saisin tälle käyttämälleni serverille inhimillisesti asennettua ja tehtyä noita js-applikaatioita. Mutta kaikki on mega-nörttejä ettei minua edes huvita pyytää apua ylläpidolta kun viesteihinkin vastataan viikon viiveellä. Hyvä www-hotellihan tämä on ollut muuten. Isot tilat jopa backupeille, joita en ole nyt toki käyttänyt. Eihän nämä mun jutut paljon tilaa tietenkään vie. No täytyy palata tähän aiheeseen vielä ja käydä vaikka vilaisemassa josko ne olis kirjoittanut ohjeita ihmiskielellä.

No, yövuorot taas alkaa ja on ehkä taas aikaa paneutua siihen jos toiseenkin asiaan. Hankin android-puhelimenikin (Honor 7 lite) että voi vaikka puhelimesta vapaahetkinä lueskella kaikenlaista, tuo vanha ja hyvä iPhone viidessä kun on niin pieni näyttö eli oikeastaan mihinkään huono käyttö. Ja iPad mini on taas niin iso ettei tule koskaan oikein mukaan.