Päivitystä — se on kuulkaa kevät tulossa

Mitäs minä sitten olen tehnyt. No valokuvannut en ole hirveästi, toki OM-2n oli mukana Prahassa – vaikka parempi vaihtoehto olisi kyllä ollut taskukeskari tai 6×9. Kehittää en ole jaksanut. Olishan nuo Prahan kuvat kivoja, voisi parista rullasta saada ainakin pari mukavaa kuvaa.

Koneeseen olisi uudet erikoispiuhat ja pitäisi laittaa ehkä myös kovalevyt uuteen järjestykseen ja uusi hieno tuuletin korvaamaan kahta oikein hyvää tuuletinta, mutta on nyt toiminut niin en ole viitsinyt vaivautua. Eihän ne happane. Tosin viime kuukausi on mennyt issias-säryissä ja flunsssan kaltaisessa himmennyksessä, joten senkään takia en ole oiken jaksanut vaivautua.

Yhden pienen projektin sain tehtyä eli hankin 15,6″ läppärin näyttömoduulin ja siihen ebaysta ohjain piirin ja nyt on näppärä kakkosnäyttö. Käytetyn läppärinkin hankin ja siihen uuden akun joten sellaisiakin mahdollisuuksia olisi. Siinä on paikka sim-kortille joten sain liikkuvan laajakaistan hyötykäytöön. Wintoosaan ei meinannut ajuri asentua, mutta löysin kuin löysinkin ohjeet miten sen sai asennettua ja onnistui. Vaihdoin siihen myös ison ja halvan SSD:n. Hackintoshia en siihen rupea väsäämään muutta linuxin sain pitkästä aikaa käyttöön. Selllaisen myös virtualisoin ja ehkä parhaimman tunteen antoi Peppermint. Nyt on läppärissä esim Linux Mint, mutta saahan sen vaihettua. Mietin että voishan sitä kaventaa vähän wintowsin levyä ja asentaa… tulis aika hurjan nopia peli.

Pelaaminen ei ole enää jaksanut kiinnostaa, vaikka vähän tankkipelin uudelleen aloittaminen hotsittaisi. Mutta ei ole nyt onneksi asennettu. Koetan nyt päästä johonkin pisteeseen  ohjelmoinnin kanssa. Vanha haave olisi tehdä tämänkin sivun sisällöstä ihan omalaisensa sivu, ei siis wordpress-pohjainen.

Olen ollut varovaisen mukavasti kiinnostunut koodaamisesta, yhden kurssin ostin ja kuukausivelotuksena tänne otin tilin: https://scotch.io/ On ollut yllättävän hyvä ja jopa minä olen jaksanut kuunnella perustietoja. Laadukkaita opetusvideoita ollut ohjelmoinnista. Ja jopa editorin saamisesta parhaaseen iskuun – arvostan.

Siinähän tuota on ollut. Huomenna alkaa taas yövuororupeama, toivottavasti paikat kestää…

Ihan kivan rauhallista elämää ollut muuten. Ei tässä midist.  Se on kuulkaa kevät tulossa. Tietenkin vähän harmi ettei ole nyt mitään uutta kuvaa tähänkään laittaa.